BRXY Platform Bouwsector en vastgoed onderhoud
Subsidie: MIT (MKB innovatiestimulering Regio en Topsectoren)
Het project
De Koers Groep is actief op het gebied van vastgoedonderhoud en schadeherstel. In haar operationele activiteiten heeft Koers te maken met verschillende partijen. Denk hierbij aan vastgoedeigenaren, bewoners, beheerders, aannemers, materiaal leveranciers en technisch specialisten. Deze partijen zijn voor hun dienstverlening afhankelijk van informatie die tussen de partijen onderling wordt gedeeld. Er wordt bijvoorbeeld een schade gemeld door een bewoner van een object en deze informatie moet worden gedeeld met de beheerder, een aannemer, of specialisten, met als doel een reparatie van de schade te kunnen uitvoeren. Kortom, de keten kent een grote mate van wederzijdse informatie afhankelijkheid.
Koers signaleert dat in dit proces diverse problemen ontstaan. Deze vinden hun grondslag in het feit dat partijen weliswaar met elkaar samenwerken maar dat informatie niet, onvolledig of niet tijdig uniform beschikbaar is voor wie dat van belang is. Informatie moet veelvuldig, vaak via diverse kanalen, heen en weer door de keten gestuurd worden. Gevolgen hiervan zijn foutgevoeligheid in informatieoverdracht, relatief lange doorlooptijden (en dus kosten) maar ook dat een werkelijk proactieve dienstverlening niet verleend kan worden. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om preventief onderhoud te voeren op basis van actuele reparatieverzoeken.
Deze problemen moeten verholpen worden. Koers onderzoekt in dit project of het haalbaar is om de huidige operationele ketenprocessen te stroomlijnen, uniform en efficiënt te maken en te verrijken met kwalitatieve informatie, die dienstverlening keten breed kan verbeteren. Dit project sluit aan bij de Topsector Logistiek, in het bijzonder de roadmaps van de thema’s Ketensamenwerking en Servicelogistiek. Dit project zorgt er namelijk voor dat de fysieke goederen- en informatie stromen van verschillende ketenpartners worden gebundeld, zodat er bespaard wordt op logistieke kosten. Specifiek de logistiek die volgt uit de service op gebouwen.
De rol van IMC
IMC sprak in de aanloopfase van dit project met verschillende subsidieverstrekkers. De MIT regeling sloot het beste aan op wat er onderzocht moest gaan worden. Samen met de partners is het projectplan opgesteld en werd na de afronding van het onderzoek, de administratieve verantwoording verzorgd.
Meer weten?
Neem contact met ons op via team@imcosa.nl om de mogelijkheden voor de subsidie én uitvoering van een project te bespreken. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 0184 – 49 68 07.